Nytt vandrarhem på Gålö i Stockholms skärgård

Till sommaren öppnar ett nytt vandrarhem i Stockholms skärgård. Vandrarhemmet heter Ekuddens Vandrarhem och ligger på en halvö i Gålö naturreservat i Stockholms södra skärgård.

Ekuddens vandrarhem på Gålö
Ekuddens Vandrarhem på Gålö

Vandrarhemmet har ett bra läge vid vattnet och består av tre byggnader: Två logihus med ca 30 bäddar, självhushållningskök samt allrum med öppen spis. Varje rum har 1-4 bäddar och det finns handfat i alla rum. I en separat byggnad finns toaletter, duschar och bastu.

På anläggningen finns även en egen badstrand, brygga, roddbåtar och fotbollsplan.

Öppnar 18 juni

Ekuddens vandrarhem på Gålö öppnar den 18 juni och håller öppet under högsäsongen t o m 14 augusti. Rummen hyrs ut per dygn eller per vecka.

Under lågsäsongen höst och vår kommer hela anläggningen att hyras ut till grupper. Grupperna kan bestå av skolklasser, föreningar, företag och privatpersoner.

Arrenderar av Skärgårdsstiftelsen

I början av mars 2011 annonserade Skärgårdsstiftelsen om att lokalerna på Gålö skulle hyras ut. Stiftelsen sökte en entreprenör som ville hyra anläggningen för vandrarhemsverksamhet eller annan publik uthyrning. Intresset var stort och valet föll till sist på Bo Thulin med familj som arrenderar lokalerna sedan den 1 maj.

“Jag har de senaste åren haft fantastiska upplevelser i Stockholms skärgård tillsammans med min familj”, säger Bo Thulin. “Vi har sökt efter en möjlighet att tillbringa mer tid i skärgården och bedriva någon form av verksamhet här.”

“Min vision är att erbjuda en minnesvärd skärgårdsupplevelse i ett enkelt, trivsamt, prisvärt och lättillgängligt boende i skärgården“, fortsätter Bo Thulin.

Målet är tydligt, Bo vill nå nya grupper och få ut fler besökare till skärgården. Han hoppas ge många människor en möjlighet att få lika fina upplevelser och minnen som han själv har fått.

Arbetet med förberedelserna inför sommaren pågår för fullt. Bokningen har redan öppnat.

Gålö naturreservat

Gålö, ca 35 km sydost om Stockholm, är ett naturreservat som lockar med en mängd utflyktsmål och upplevelser. Här finns härliga badstränder, bra fiskemöjligheter, fina bär- och svampmarker och vackra naturupplevelser.

Området har både uppodlade marker och stora skogar med ett rikt djurliv. Här finns också markerade vandringsstigar för längre och kortare promenader.

Info och bokning

Epost: info@ekuddensvandrarhem.se

Telefon: 0707-609290

Hemsida: www.ekuddensvandrarhem.se

Publicerat 21 maj 2011