Blogg om Stockholms skärgård

Hasseludden, ett bryggsamhälle i det inre av Stokholms skärgård

Hasseludden, ett vackert bryggsamhälle i det inre av Stokholms skärgård

Vi tänkte prova på båtlivet. Om några veckor hämtar vi hem en liten snipa som vi har köpt. Vi kommer ha den vid en brygga i mellanskärgården, och sen blir det dagsutflykter till olika destinationer inom 1-2 timmars resväg. Vilket omfattar stora delar av mellanskärgåden – trots att snipan är ett så långsamt och bränslesnålt färdmedel. Vaxholm, Grinda, Svartsö, Möja, Sandhamn; ungefär så ser väl aktionsradien ut. Men det där får växa fram.

Under ett antal år har jag inte kommit ut i skärgården särskilt mycket. Jag ser fram emot att återknyta bekantskapen. Och då passar det bra med en blogg, tänkte jag.

Vi får se vad som hamnar här. Färdbeskrivningar, bilder, våra upplevelser ute bland öarna, något i den stilen antagligen. En del båtsnack eventuellt…

Varje blogginlägg ska ha minst en bild, tycker jag. Hasseludden har egentligen inget med det här inlägget att göra. Bilden tog jag från en Finlandsfärja häromdagen. Jag har alltid gillat Hasseludden. Vore det inte för betongkomplexet bakom och att det ligger mitt i Nacka, är det som själva idealbilden av ett bryggsamhälle i skärgården.

Betongkomplexet klippte jag bort på bilden ovan. På en annan bild, ur en annan vinkel, ser man lite mer av sanningen. (Byggnaden inhyser ett omtyckt japanskt spa med restaurang, Yasuragi, så det är ju bra.)

Hasseluddan med Yasuragi bakom. Stockholms skärgård.

Hasseluddan med Yasuragi bakom. Stockholms skärgård.