Arkiv

Läs mer om Stockholms skärgård i våra artiklar – båtarna, pensionaten, stränderna, maten, morden.

Läsning i skärgården
Läsa bör man

Mer läsning om Stockholms skärgård

Nord-Sydlinjen – tvärförbindelse genom Stockholms skärgård
Äntligen kan du åka båt på tvären genom Stockholms skärgård, alltså ta dig i nord-sydlig ledd utan att åka in till Stockholm och vända.

Skärgårdens naturreservat
Hela Stockhoms skärgård erbjuder en fantastik naturupplevelse, vilket återspeglas i det stora antal naturreservat som finns här. Några av dessa ligger utanför det reguljära båtnätet och kräver därför egen båt.

Weekendpaket i Stockholms skärgård
Vad kan vara mysigare än en lyxig weekend i Stockholms skärgård? Man kommer fram i ett lite ruggigt väder, kliver in i värmen och tar en aternoon tea i salongen. Kanske en lur på rummet, kanske en naturskön promenad, sedan en härlig trerätters middag…

Slott och koja i Stockholms skärgård
Vilken typ av boende ska man välja i skärgården? Stockholms skärgård erbjuder i princip fem typer av bpende, alla med olika fördelar och nackdelar.

Vandrarhem i Sandhamn – finns det?
Hur vet man om det finns ett vandrarhem eller annat billigt boende på Sandhamn, en av de finaste öarna i Stockholms skärgård?

Båtluffa i Stockholms skärgård – vilket kort är smartast?
Vilket kort är bäst när man ska båtluffa i Stockholms skärgård? Det är inte alls säkert att Waxholmsbolagets Båtluffarkort är det smartaste alternativet.

Bullbåten – civilisationens utsände
Vad är det som puttrar fram mellan naturhamnarna i en jädra fart? Jo det är bullbåten såklart.

Fem bästa öarna i Stockholms skärgård
Bland 24 000 öar och skär är det inte lätt att plocka ut fem. Den här listan är helt subjektiv, men den har ändå nåt som talar för sig.

Skärgårdsbåtarna – var ska man sitta?
Att hitta den bästa platsen ombord på en skärgårdsbåt kräver en del erfarenhet. Vi hjälper dig att leta upp din favoritplats.

Sex smarta tips inför båtresan i Stockholms skärgård
Konsten att åka waxholmsbåt. Sex tips för en perfekt båtresa i Stockholms skärgård.

Waxholmsbolaget – Stockholms skärgårds lokaltrafik
Lär dig mer om Stockholms skärgårds största och mest klassiska rederi.

Nytt vandrarhem på Gålö i Stockholms skärgård
Till sommaren öppnar ett nytt vandrarhem i Stockholms skärgård. Vandrarhemmet heter Ekuddens Vandrarhem och ligger på en halvö i Gålö naturreservat i Stockholms södra skärgård